среда, 25 мая 2016 г.

Мерлені Ірина Олексіївна

Мерлені Ірина Олексіївна (Микульчин)
Народилася в Кам'янець-Подільському Хмельницької області в сім'ї вчителів. До 5 років жила в селі Кульчиївці Кам'янець-Подільського району.
Ірина Мерлені
Ірина Мерлені
ІРИНА МЕРЛЕНІ:
Олімпійська чемпіонка (Афіни, 2004),

бронзова призерка Олімпіади (Пекін, 2008);

чемпіон світу (2000, 2001, 2003),

чемпіон Європи (2004, 2005),

Вагова категорія — до 48 кг. 

Зріс - 150 см.

Кавалер орденів Княгині Ольги та «За заслуги». 

Разом з чоловіком Андрієм Микульчиним виховують 2-х синів!  
У дитинстві відвідувала секції гімнастики, шахів. Пізніше надивилася фільмів з Джекі Чаном, Брюсом Лі і захотіла битися.
Також спортсменка 5 років займалася в музичній школі, і тому по сьогодні грає на скрипці, фортепіано, захоплюється співом. 
 У віці 15 років Ірина почала займатися вільною боротьбою. В 1999 р. закінчивши школу в м. Хмельницькому, поступає в училище фізичної культури у м. Львів. По закінченні навчального закладу вирішує все ж здобути вищу освіту, і в 2004 р. зараховується на факультет фізичної культури Кам’янець-Подільського державного університету. 
Ірина Мерлені
«На килимі мені розсікали брови, вибивали зуби, ламали вуха, але коли йду по вулиці з розпущеним волоссям, ніхто не скаже, що в мене вуха поламані» 
 Півтора року зі своєї спортивної кар'єри виступала за команду Греції. Саме в той період тренер наполіг на зміні дівочого прізвища Мельник на Мерлені - на грецький манер (з "і" в закінченні), тоді ж трохи "підправили" і ім'я. З тих пір виступає на змаганнях як Іріні Мерлені. За паспортом ж спортсменку звуть Ірина Микульчин (носить прізвище чоловіка).
Мерлені
 
Серце Ірині Мерлені вибрало борця Андрія Микульчина в Хмельницькому (2006 рік). Андрій - колишній борець, був переможцем кадетської першості України, виступав на першості Європи. Весілля відсвяткували в одному з санаторіїв Кіровограда.
Вінчання Мерлені та Андрія 
Вінчання Мерлені та Андрія 
 
На свято було запрошено 180 гостей. Серед них чимало відомих людей, зокрема олімпійські чемпіони Ельбрус Тедеєв і Наталія Скакун. Першою дружкою молодої була її подруга - призерка Кубка світу з вільної боротьби львів’янка Наталія Синишин. Після весілля молоде подружжя поїхало на острови в Індійському океані. А медовий місяць провели у Єгипті.  
Неперевершена українська спортсменка 
ОДНА З НАЙЕМОЦІЙНІШИХ ЧЕМПІОНОК АФІН-2004 ІРИНА МЕРЛЕНІ-МЕЛЬНИК. ПЕРШИЙ, КОМУ ВОНА КИНУЛАСЯ НА ШИЮ ПІСЛЯ ПЕРЕМОГИ, — РОЗГУБЛЕНИЙ СУДДЯ В РИНГУ. ТОЙ, ПРОТЕ, СИЛЬНО НЕ ЗАПЕРЕЧУВАВ
 
Поряд із заняттям спортом Ірина Мерлені знаходить час на інші досягнення. Так, весною 2009 року вона перемогла в проекті «Танцюю для тобе-2» в парі з Сергієм Костецким. А в березні 2010 року на каналі «Інтер» стартував проект «Битва українських міст», в якому Ірина Мерлені очолила команду міста Хмельницького. В даний час Ірина живе і тренується в Києві. Серед улюблених занять у вільний час на перше місце ставить музику, мріє знятися в художньому фільмі. 
Фото з Іриною Мерлені:
Ірина Мерлені 
Ірина Мерлені 
З коханим чоловіком та старшим сином
З коханим чоловіком та старшим сином 
Ірина та Андрій 
Ірина та Андрій 

Комментариев нет:

Отправить комментарий